Demet i Džan o svom balkanskom poreklu, seriji, obrazovanju!

Set serije “Ptica ranoranilica” posetila je jedna albanska televizija sa Kosova i Metohije. Voditeljka sa ove televizije imala je priliku da intervjuiše glavne glumce serije, a posebno se zainteresovala za njihovo poreklo.

Verovatno ste već čitali na našem sajtu da je Džan Jaman albanskog ili po njegovim rečima jugoslovenskog porekla, ali sada je i Demet potvrdila da je ona Bugarskog porekla.

Na izjavu voditeljke:

“Govorili ste u Vašim intervjuima da ste jugoslovenskog porekla ali meni se čini da ste ipak albanskog porekla.”

Džan: “Da li je to Vaša teorija, da li ste nošto saznali što ja nisam znao 🙂 . Sa očeve strane sam albanskog porekla odnosno jugoslovenskog porekla. Moj deda je iz Prištine, dok je baba iz Skoplja. Preselili smo se Istanbul 1959-te godine. Očeva rodbina govori na albanskom, baba i deda su među sobom govorili na albanskom, ali kako sam ja više bio privrženiji maminoj strani nisam naučio albanski, već smo samo govorili turski. Moj tata takođe ne zna albanski, jer su sva njegova braća sem najstarijeg rođeni u Istanbulu.”

“Da li ste se interesovali za vaše korene, istraživali nešto vezano za Kosovo, Prištinu?

“Ne previše, ako me nešto zanima pitam babu, mada ne priča ona mnogo o tome, tatu kad pitam ni on se ne seća mnogo toga. Tako da nemam nešto mnogo izvora da istražujem.”

Demet je nakon duge priče o Džanovom poreklu izjavila da je ona Bugarskog porekla sa mamine strane.

O seriji

Glavni glumci ove serije koja je žanra komedije, su se složili da je po njima teže glumiti u komediji nego u drami, kako je za komediju potrebno da stalno budete puni energije i pozitivni.

O obrazovanju

Džan je takođe pričao o svom obrazovanju i o tome kako je završio za advokata. Napomenuo je da mu je to dosta doprinelo u glumi jer je naučio da analitički razmišlja i napomenuo da fakultetsko obrazovanje doprinosi bilo kom poslu, bilo da je vezano za struku ili ne. Džan je dalje dodao da je Demet takođe dosta doprinelo to što se pre glume bavila plesom, tako da sada može svoje plesno umeće da prenese na glumu, a naročito na scene koje izgledaju kao mjuzikli.

Podelite ovaj članak sa vašim prijateljima!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×